Ketkä 2 tai 3 Yömyssyjen hahmoa tahtoisit syksyllä julkaistavan YM Mushroom special -novellin päähenkilöiksi?

SisMan kirjoittajakoulu, oppitunti 1

Jokainen ihminen osaa kirjoittaa.

Ihan oikeasti.
Miten muuten te niitä toimeentulotukihakemuksia täyttelette, ellette kirjoittamalla? Siinä vaiheessa kun niihin lomakkeisiin ilmestyy kynällä ymmärrettävää tekstiä, olette hyvässä alussa, osaatte kirjoittaa.
Proosatekstin kirjoittaminen on toimeentulotukihakemuksen täyttämisestä astetta haasteellisempaa, mutta huomattavasti vähemmän byrokratiaa vaaditaan, ellet sitten omista printteriä.

Askel 1: Välineistö

Ensimmäinen askel kirjoittamisen aloittamisessa on hankkia tarvittavat kirjoitusvarusteet. Siwasta saa neljän kappaleen paketin kumikyniä eurolla, ja vessapaperia löytyy joka taloudesta, mutta se ei välttämättä ole se kaikkein inspiroivin vaihtoehto, etenkään jos on kirjoittamassa pidempää tarinaa.
Nykyään ei kannata kirjoittaa käsin mikäli suunnittelee julkaisua, ellei ole valmis helvetilliseen puhtaaksikirjoitusurakkaan koneella. Kustantajat kuitenkin ottavat vastaan mieluiten koneella kirjoitettuja käsikirjoituksia.

Jos kuitenkin jostain syystä haluat kirjoittaa käsin, suosittelen ruutupaperia, tai muistikirjaa missä on se siirrettävä rivisivu. Huomaa paremmin että paperista on loppumassa vapaat rivit.

Kirjoittamiseen riittää maailman tehottomin ja kusisinkin, kerran mereen hukutettu läppäri, kunhan se pyörittää edes notepadia. Koneen tehoja ja ulkoista habistusta tärkempi on näppäimistö. Kullakin lempparinsa millä saa parhaiten näpsyteltyä, itselläni se on tämä:

Omalla kohdallani oon huomannut, että vaikeampi keskittyä kirjoittamiseen jos näyttö on kovin kaukana, esim. tietokonepöydän korotetulla tasolla.

Atk-välineistön lisäksi tärkeää on myös kunnon kahvinkeitin. Jos iskee näpsyttelyvimma päälle ja kirjoittaa yöt läpeensä, kahvi tulee ajatuksenkulun kannalta tarpeeseen.


Uusi oppitunti luvassa taas ensi lauantaina. Ellei Lottovoitto satu kohdalle, silloin oon bilettämässä niin saatanasti.

Peace, not squeeze! c_C~*´´
~SM~

2 kommenttia:

  1. Eh. Muistutus. Lottoarvonta on lauantaina. Se tarkoittaa sitä, että se seuraava oppitunti tulee lauantaina, koska vaikka sulle osuisi 7 oikein lauantaina, sulla on ne rahat tilillä vasta ens perjantaina (tai maanantaina, jos käytät Veikkaus- korttia). Ja lisäksi sun pitää mennä Tampereelle (tai johonkin vastaavaan länsi- Suomen kaupunkiin) hakemaan se veroistavapautus- paperi, millä verottaja ei vie lotto- voittoa sulta pois.

    Ja kyllä, en tiedä miksi kirjoitin tämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, no siis seuraava oppitunti tulee Lottovoitosta huolimatta, mutta sit sitä seuraavaa ei mikäli hyvä nakki napsahtaa :D

      Poista

Avaudu, jaa mielipiteesi tai kerro vaikka vitsi.